En Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan dünyaarı çıkış katkısızlamanın cenahı silsile yangının vesair alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının yoklama altına allıkınması kolaylaşır ve henüz ziyade mazarrat vermesi önlenir.

Projeye en makul Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı sağlıklı çabucak açılan ve cıvıl cıvıl grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin indinde, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçasının diğeriyle uyumudur

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Mimarida yangın çıkması halinde yalım ve kötü yangın kapısı yardımıyla özelliklerine rabıtalı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öbür alanlara yayılması engellenir.

Olası bir felaketle zıtlaşıldığında strüktürda kâin insanoğluın dışarıya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi midein rastgele Yangın Merdiveni Kapısı bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Ancak, yangın kapısı satıcıları ortada fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, iyi fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri mualla fiyatlarla aynı Yangın Çıkış Kapısı kalitede kapılar satabilmektedir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını katkısızlar.

Yangın Kapısı seçer dikkat edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolayca açılabilir olmalıdır.

Metanet: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir müddet süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına göre belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Toplum beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Yangın Kapısı Korunması Için Yönetmelik"i üfürükçülük etmek yürekin tıklayın.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Kıvılcım almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Doğrusu, baz nüans şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını kösteklemek derunin tasarlanmışken, ivedili çıkış kapısı sadece hızlı ve güvenli boşaltma ciğerin kullanılan bir kapıdır.

Report this wiki page